Sidor

12 januari 2011

Res med gott samvete


Res miljövänligt med tåg! Alla resor med SJ:s tåg i Sverige är märkta med Bra Miljöval. De köper enbart 100% förnybar el från vatten- och vindkraftverk. Deras miljöarbete omfattar inte bara el utan allt från kaffe i serveringen till skrotning av gamla vagnar. 

Öresundstågen går även de på Bra Miljöval-märkt el och på deras hemsida står det att deras tåg släpper ut 0,000 001 Kg CO2 / Km. Jämför det med en bil som släpper ut 0.24 Kg CO2 / Km! 

Att åka tåg är det bästa sättet att resa långt (gå och cykla är såklart det bästa på korta sträckor). När flyget använder över 0,5 kWh per person och kilometer, gör tåget av med knappt 0,1. Bussen gör av med dubbelt så mycket energi som tåget och bilen cirka dubbelt så mycket som bussen. Alltså är tåg ett mycket bra alternativ. Dessutom är det väldigt bekvämt att åka tåg, sköna sittplatser, du kan sträcka på benen när du vill, det finns servering ombord, toa finns tillgängligt och det är inte lika lätt att bli åksjuk om man jämför med bil och buss, osv.

Åk mer tåg helt enkelt! :)


Ecokärlek,
Linnea


1 kommentar:

www.alexandrastyle.se sa...

Hej, om inte jag minns helt fel så fanns det några ekologiska plagg i deras vårkollektion! Skall ta reda å mer!

www.alexandrastyle.se