Sidor

9 december 2010

Secondhand butiker i Varberg

Igår var jag runt i Varbergs secondhand affärer. Och, JA, det blev en del shopping för min del! :)
Här kommer en rapport!

1. Kupan, Röda Korset: På Kupan finns mycket textiler, både kläder, tyger, dukar mm. 1/3 av butiken är textiler, 1/3 porslin/glas och resterande 1/3 består av barnsaker, skor, någon enstaka möbel, lite smycken och annat smått & gott. Det finns även ett café. Allting var mycket fräscht, du skulle kunna dricka ur glasen som såldes där utan att diska det innan. Inga trasiga saker, här finns bara sånt som är värt att återanvända! De tar inte kort.
Öppettider: Tis-fre 11-18, lör 10-14 (ligger vid Jonstaka rondellen, sväng av mot södra näs)
Kommentar: Jag hade aldrig varit på Kupan innan, men nu är det nog min favorit. Det var mycket mysigt och fräscha grejer.

2. Second Chance, Pingstkyrkan: Second Chance har nya fräscha lokaler och stort utbud. Det är stort och gott om plats. Möbler, glas, porslin, böcker, barnsaker, skor, väskor, textiler, elektronik, och kläder. Böcker finns det gott om, de står indelade under olika kategorier, så det är lätt att hitta det man söker. Det finns mycket porslin/krukor/glas, en del fina en del lite väl skadade. Det finns café. De tar både kort och kontanter!
Öppettider: ons 14-18, lör 9-13 (ligger vid Lassabacka rondellen, svårt att missa)
Kommentar: Här finns mycket, böckerna är det bra kvalité på, men kläderna känns sunkiga och vissa kläder har stora fläckar, och det är "nya"(gina tricot, vero moda osv) kläder, inte de där coola gamla.En del köksgrejer vill man heller inte ta i...!

3. GIF Second Hand: Här finns det mycket möbler och porslin/glas. Allting är fräscht! Det är fina möbler, inte mycket skavanker på dem. Det finns en del kläder, textiler, böcker och annat småplock. Men fokus ligger på möbler och porslin/glas. Det finns café. De tar inte kort!
Öppettider: ons 17-20, lör 9-13 (ligger på industriområdet vid brandstationen, Hammervägen 5)
Kommentar: Här, precis som på Kupan, säljs bara hela och rena grejer! Det är mycket folk och så det blir ganska trångt på den lilla ytan.

4. Varbergs BOIS Loppmarknad: Här finns all möjlig skit! Allt i en enda röra. Du ska vara glad om du hittar något som är helt och rent! Utbudet: det finns lite av varje, inte så mycket som är något att ha.
Öppettider: ons 16-18, lör 9-13 (ligger vid monark, till vänster om teater halland)
Kommentar: Sunkigt och äcligt! Kommer aldrig mer åka dit! Luktar verkligen gamla grejer!

Mina fynd från secondhand shoppingen kommer snart upp! :)

Ecokärlek,
Linnea

Inga kommentarer: